Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan 1 milyon 279 bin 439 adaydan 730 bin 854'ü bir yükseköğretim programına girdi. Dikkat çeken verilere göre, daha önce bir üniversiteden mezun olan 90 bin 449 adayın 48 bin 895'i yeniden bir programa yerleşti. Lise son sınıf düzeyindeki adaylardan yerleştirme puanı hesaplanan 766 bin 971 kişiden 218 bin 441'i üniversiteli oldu. Daha önce hiç yerleşmemiş 954 bin 596 aday arasından ise 378 bin 664 kişi bir programa adım attı. Önceki yıllarda bir yere yerleşmiş adaylardan 64 bin 865'i yeniden hak kazanırken, kaydı silinmiş adaylardan 19 bin 989'u da tekrar sisteme dahil oldu. Böylece on binlerce vatandaşımız yeniden yükseköğretim hakkı elde etmiş oldu.
İnsanın kendini sürekli geliştirmesi ve hayallerinin peşinden gitmesi gerçekten takdire şayan bir durum. Ülkemizde her şehre üniversite kazandırılması ve eğitim imkanlarının bu kadar yaygınlaştırılması sayesinde isteyen herkes her yaşta eğitimine devam edebiliyor. İkinci veya üçüncü üniversitesini okuyan insanların sayısı arttıkça toplumumuzun nitelikli insan kaynağı da güçleniyor. İmkansızlıklar yüzünden zamanında okuyamamış ya da farklı bir alanda kendini yetiştirmek isteyen vatandaşlarımıza bu imkanların sunulması büyük bir kazanımdır.
Yerleşen tüm kardeşlerimizi tebrik eder, yeni eğitim öğretim yılında gençlerimize ve azimli vatandaşlarımıza başarılar dilerim.
▲ 0
makulvatandas
21 Ağustos 2026 00:45
M