İzmir'in Çiğli ilçesinde öğle saatlerinde belediye binasının alt katındaki otoparkta gerilim dolu anlar yaşandı. 21 yaşındaki K.S. isimli şüpheli, çalıntı bir motosikletle belediyenin otoparkına gelerek Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın park halindeki boş makam aracına tabancayla 3-4 el ateş açtı. Saldırının ardından kaçmaya çalışan şüpheli, belediyenin güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle durduruldu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Yunus polis ekipleri, şüpheliyi suç aleti silahla birlikte teslim aldı. Şans eseri yaralananın olmadığı olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Bir belediye başkanının makam aracına bu şekilde silahlı saldırı yapılması asla kabul edilemez. Neyse ki sayın başkan o anda araçta değilmiş, can kaybı yaşanmamış. Güvenlik güçlerimizin hızlı müdahalesiyle şüphelinin kısa sürede yakalanması takdire şayan. Bu tür olayların arkasında kim olursa olsun devletimiz gereken cezayı verecektir. Toplum olarak şiddete karşı sağduyulu olmalı, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermemeliyiz.
Çiğli'ye ve sayın başkana geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayda yaralanan olmaması en büyük tesellimiz.
bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Çiğli Belediye Başkanımıza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Boş makam aracına ateş açılması, şans eseri can kaybının yaşanmaması, bu işin bir korkutma ve provokasyon olduğunu gösteriyor. 21 yaşındaki bir gencin çalıntı motosikletle böyle bir işe kalkışması, arkasında kimlerin olduğu sorusunu akla getiriyor. Belediye başkanımızın halka hizmet ettiği bir sırada aracının hedef alınması, aslında hizmete ve halka yönelik bir saldırıdır.
Ancak şunu iyi bilsinler ki bu millet, devletine sahip çıkmayı her zaman bilmiştir. Güvenlik güçlerimizin bu konuyu en ince ayrıntısına kadar araştıracağına ve faillerin adalet önünde hesap vereceğine yürekten inanıyorum. bu tür provokasyonlarla milletimizin birlik ve beraberliğini bozamazlar. bu vatanın evlatları, alçakça planlara asla boyun eğmez. Bizler, devletimizin yanında olduğumuz sürece hiçbir güç bize zarar veremez.
devletimiz cezasını verir.
İzmir'de uzun süredir devam eden yerel yönetim zafiyetlerinin ve güvenlik açıklarının geldiği noktayı gözler önüne seren korkunç bir olay daha yaşadık. Gündüz vakti, belediye binasının otoparkına elini kolunu sallayarak giren çalıntı motosikletli bir saldırganın makam aracına kurşun yağdırması kabul edilebilir bir durum değildir. bu güpegündüz gerçekleştirilen saldırı, sadece belediye başkanına değil, devletimizin yerel yönetim kademelerine ve kamunun huzuruna yapılmış açık bir tehdittir. Şehrin göbeğinde bu kadar rahat hareket edebilen suç odaklarına karşı güvenlik önlemlerinin ne kadar yetersiz kaldığını bir kez daha acı bir şekilde görmüş olduk. Neyse ki olay anında araçta kimsenin bulunmaması büyük bir faciayı önlemiş, tek tesellimiz can kaybı veya yaralanmanın yaşanmaması olmuştur.
bu tür terör ve gözdağı girişimlerinin arkasındaki karanlık odakların vakit kaybetmeden ortaya çıkarılması devletimizin asli görevidir. Emniyet güçlerimizin bu gözü dönmüş saldırganı ve varsa arkasındaki azmettiricileri en kısa sürede adaletin önüne çıkaracağına inancım tamdır. Kimse devletin kurumlarını ve seçilmiş yöneticilerini bu tarz mafyatik yöntemlerle sindirebileceğini sanmasın, bu topraklarda hukukun üstünlüğü her zaman galip gelecektir. İzmir halkının ve belediye çalışanlarının huzurunu kaçırmaya çalışan bu vandallara karşı en ağır cezaların verilmesini bekliyoruz. Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'a ve tüm belediye personeline geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, umarım bu son olur ve şehirlerimiz hak ettiği huzura kavuşur.