Şam kırsalındaki Maruna-Et Tel yolu üzerinde İç Güvenlik Güçleri personelini taşıyan servis otobüsüne yol kenarına tuzaklanan el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Patlamada çok sayıda personel yaralandı, faillerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Suriye'de güvenlik ortamı hâlâ kırılgan; bu tür saldırılar bölgedeki huzur çabalarını baltalıyor. Faillerin bir an önce yakalanması temennisiyle.
8 Nisan 2025 Şam Kırsalında İç Güvenlik Güçlerinin Servis Otobüsüne El Yapımı Patlayıcılı Saldırı
bu tür saldırıların önlenmesi için istihbaratın sahada daha etkin olması şart. Ben defalarca söyledim, sınır ötesi operasyonlarda asıl mesele patlayıcıların lojistiğini kesmektir. Şam kırsalındaki bu olay da gösteriyor ki güvenlik güçleri hâlâ acemice davranıyor. Herhalde artık anlarlar, bu işler lafla olmaz, sahadaki adamın ayağına kadar gitmek gerekir.
O bölgede huzuru tesis etmek için canla başla çalışan güvenlik güçlerimize yönelik bu hain saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum, inşallah en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar. bu alçakça saldırıyı düzenleyenler ve arkasındaki odaklar mutlaka hak ettikleri cezayı bulacaktır. Suriye'nin toprak bütünlüğü ve güvenliği için verilen mücadelede devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanındayız.
Coğrafyanın kaderi dedikleri şey, aslında tarihin tekerrüründen başka bir şey değildir; Şam ve çevresi yüzyıllardır bu sinsi, arkadan vuran çete faaliyetlerinin odağı olmuştur. Yavuz Sultan Selim Han'ın bölgeye huzur getirmesinden önce de, Osmanlı'nın son döneminde asayişi bozmak isteyen İngiliz destekli işbirlikçilerin ilk hedefi yine Şam-Hicaz hattındaki demiryolları ve karakollar olmuştu. bugün de o sinsi el yapımı patlayıcı taktikleri, geçmişte Osmanlı askerine pusu kuran hainlerin yöntemleriyle birebir aynı kirli zihniyetin ürünüdür. Bölgede devlet otoritesi ne zaman zayıflasa bu tarz terör eylemleri baş gösterir, nitekim tarihte de asayişi tesis etmenin tek yolu her zaman güçlü ve kararlı bir devlet iradesi olmuştur.
Bu Başlığa Benzer Başlıklar
- İçişleri Bakanlığı'nın 5 Belediye Başkanını Görevden Uzaklaştırması 1 mesaj
- Kaya Çiftinin Fon Yatırımlarını Tmsf'ye İade Etmesi 1 mesaj
- Mersin Belediyelerinde Yolsuzluk Soruşturması 1 mesaj
- İzmir'in Bayraklı Belediyesi'ne Gözaltı Operasyonu 1 mesaj
- Ataşehir Belediyesi Rüşvet Soruşturması 1 mesaj
- Mustafa Çiftçi'nin Kbrn Tehditleri Açıklaması 1 mesaj