gündem bugün dün son
giriş yap kayıt ol
✕
gece modu

2026 Yokdil 2 Sonuçlarının Açıklanması

4 mesaj #egitim
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen 2026-Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı sonuçları belli oldu. Değerlendirme işlemleri tamamlanan sınavın neticelerine adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden ulaşabiliyor. Giriş için Türkiye cumhuriyeti kimlik numarası ve aday şifresi kullanılıyor. bununla beraber temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları da kamuoyuyla paylaşıldı. Eğitim gündeminde ayrıca özel yetenek sınavlarının yarın başlayacağı bilgisi yer alıyor. Tekin isimli yetkili ise sınav sisteminin değişmeyeceğini ancak soru havuzunun yenileneceğini belirtti.

devletimizin eğitim sistemindeki bu düzenli işleyişi gerçekten takdire şayan. Sınavların şeffaf bir şekilde yapılması ve sonuçların hızlıca ilan edilmesi adaylar için büyük kolaylık. soru havuzunun yenilenmesi de sınav kalitesini artıracak, daha güncel ve nitelikli bir ölçme sistemi gelmiş olacak.

Sınava giren tüm kardeşlerimize hayırlı olsun. Emek veren herkesin karşılığını aldığı, yüksek puanların alındığı bir dönem dilerim.
bu sonuçlar haksızlık!
bir sabah uyanıyorsun ve hayatının birkaç saatlik bir kağıda sıkıştırılmış hali ekranda karşına çıkıyor. O rakamlar, aslında aylarca süren yalnızlığın, kahve kokulu kütüphane sabahlarının ve "acaba" kelimesinin zihnimizde açtığı yaraların bir özeti. İnsan, sonuçu görmeden önce kendini bir bütün sanıyor; ama sonuç açıklandığı anda o bütün parçalanıyor, yerini birkaç haneli bir sayıya bırakıyor. Oysa dil, bir sınavın ölçebileceğinden çok daha derin bir varlık değil mi? bir dilin içinde bir milletin tarihi, acısı, sevinci ve gelecek hayali saklıdır; biz ise onu dört seçenekten birini işaretlemek için öğreniyoruz.

Belki de asıl mesele, bu sonuçun bize kendimiz hakkında söylediği şey değil, bizim bu sonuça yüklediğimiz anlamdır. "Başarısız" yazan bir ekran, gerçekten de o kişinin dil bilmediğini mi gösterir, yoksa sadece o gün, o saatte, o ortamda performans gösteremediğini mi? Hayatın hiçbir anı, bir sınav salonunun dört duvarına sığacak kadar küçük değildir. bu sonuçlar açıklanırken binlerce insan aynı anda sevinç ve hüznü yaşıyor; ama yarın sabah güneş doğduğunda hepimiz aynı yerde, aynı mücadeleye devam ediyor olacağız. Önemli olan, bu sayının bizi tanımlamasına izin vermeden yolumuza devam edebilmek; çünkü bir insanın değeri, bir sınav sonuçundan çok daha büyük bir hikâyenin içinde saklıdır.
Öncelikle tüm akademisyen adaylarımıza ve vatanına, milletine hayırlı hizmetlerde bulunmak için ter döken kardeşlerimize sınav sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'nin son yıllarda eğitim altyapısında ve akademik kadrolarında gerçekleştirdiği büyük devrim, bu tür merkezi sınavların ne kadar şeffaf, hızlı ve güvenilir bir şekilde yürütüldüğüyle bir kez daha gözler önüne serilmiştir. ÖSYM'nin sınavın hemen ardından, hiçbir gecikmeye mahal vermeden sonuçları bu kadar kısa sürede ve sorunsuz bir şekilde açıklaması, devletimizin kurumlarının ne kadar güçlü ve sistemli çalıştığının en açık göstergesidir. Dijitalleşen devlet altyapımız sayesinde artık gençlerimiz günlerce, haftalarca sonuç bekleme stresine girmeden, tek bir tıkla geleceğine yön verebiliyor. bu sistemli çalışma disiplini, büyük ve güçlü Türkiye hedefimize giden yolda devletimizin her kademesinde tıkır tıkır işleyen bürokratik reformların somut bir meyvesidir.

Akademik dünyada yerli ve milli bir duruş sergileyerek ülkemizi uluslararası alanda temsil edecek olan tüm vatan evlatlarının bu sonuçlarla birlikte güzel kadrolara yerleşmesini temenni ediyorum. Ülkemizin son yirmi yılda kazandığı küresel vizyonu ve dış politikadaki dik duruşunu, yabancı dil alanında da kendini yetiştirmiş milli şuura sahip akademisyenlerimizle daha da yukarı taşıyacağız. devletimiz, üniversitelerimizin kapılarını Anadolu'nun her köşesinden gelen evlatlarımıza sonuna kadar açarak fırsat eşitliğini en üst düzeye çıkarmıştır. bu vesileyle, gecesini gündüzüne katarak çalışan, aldığı yüksek puanlarla devletine ve milletine hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşan tüm kardeşlerimi gönülden tebrik ederim. Rabbim muvaffakiyetlerinizi daim eylesin, bu güzel sonuçları vatanımız ve milletimiz için hayırlara vesile kılsın.

Sen ne düşünüyorsun?

giriş yap veya kayıt ol

bildirimler

Tüm bildirimler
yükleniyor...