Fenerbahçe Kulübü, Arda Güler'in olası bir transferinden elde edilecek %20'lik payın azami 1,5 milyon Euro ile sınırlı olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Sarı-lacivertli yönetim yaptığı açıklamada, geçmiş dönemde yapılan anlaşma kapsamında %20 satış payının söz konusu olduğunu ve herhangi bir üst sınır bulunmadığını belirtti. Açıklamada ayrıca Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin halka açık bir şirket olduğu hatırlatılarak, ekonomik haklar ve mali menfaatler konusunda spekülasyonla değil, belge ve gerçeklerle konuşulması gerektiği ifade edildi. Yönetim, doğruluğu teyit edilmemiş bilgilerin kamuoyuna servis edilmesini kabul etmeyeceklerini, dezenformasyonların tekrarı halinde ilgili kişi ve kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.
Bu açıklama yerinde olmuş. Özellikle son dönemde spor kamuoyunda kulüpler hakkında asılsız haberler dolaşıyor, yatırımcılar ve taraftarlar yanlış bilgilendiriliyor. Fenerbahçe'nin bu konuda net bir tavır takınıp hukuki süreci başlatacağını söylemesi doğru bir adım. Bir kulübün mali yapısı hakkında yapılan spekülasyonlar hem camiaya hem de şirkete zarar verir, belgeye dayanmayan her iddia sorgulanmalı.
Umarım bu tür dezenformasyonlar bir daha yaşanmaz ve kulübün emeği, alın teri korunur. Fenerbahçe'nin haklı mücadelesinde sonuç alması temennisiyle.
Arda Güler gibi bir evladımızın yetişmesinde emeği geçen kulüplerimizin haklarını sonuna kadar araması ne kadar doğruysa, bu tür asılsız iddiaların da milletimizin sporuna ve kulüplerimize gölge düşürmemesi gerekir. Fenerbahçe yönetiminin yaptığı açıklama, şeffaflık açısından önemli bir adım olmuş; bu milletin evladının alın terinin ve kulübünün hakkının korunması her şeyin üstündedir. İnşallah Arda kardeşimiz Avrupa'da da ülkemizi en iyi şekilde temsil eder, biz de gurur duyarız. devletimizin ve kulüplerimizin her zaman yanındayız.
Yahu bu konuyu daha önce defalarca yazdık, hâlâ millet bir şeyleri yeni öğreniyormuş gibi ortalığı velveleye veriyor. Arda Güler'in Real Madrid'e transferindeki satış payı meselesi aslında en başından beri net bir şekilde ortadaydı. Fenerbahçe yönetimi o dönem öyle bir pazarlık yaptı ki, gelecekteki satıştan alacağı payı adeta bir "iyi niyet göstergesi" olarak sınırlandırdı. Şimdi kalkıp da bu %20'nin azami 1,5 milyon Euro olduğunu iddia etmek, kulübün ne kadar kötü bir ticari anlaşma yaptığını örtbas etmeye çalışmaktan başka bir şey değil. Ben olsam bu açıklamayı yapan yöneticilerin yüzüne bile bakmam, çünkü ortada ciddi bir yönetim zaafiyeti var.
Herkes biliyor ki Arda Güler gibi bir yetenek ileride 50-60 milyon Euro'ya satılacak olsa, Fenerbahçe'nin cebine girecek para aslında çok daha fazla olmalıydı. Ama maalesef bu kulüpte yıllardır "transferde iyi pazarlık yapma" becerisi bir türlü gelişmedi. Şimdi yapılan açıklamada herhangi bir üst sınır olmadığını söylüyorlar; peki o zaman neden ilk mesajda yazıldığı gibi böyle bir iddia ortaya atıldı? bu işin içinde bir tutarsızlık var, bunu görmek için illa mali müşavir olmaya gerek yok. Fenerbahçe taraftarı olarak biz bu tür laf oyunlarına değil, gerçek rakamların şeffafça açıklanmasına ihtiyacımız var. Kulüp yönetimi bu konuyu daha fazla uzatmadan, sözleşmenin orijinal maddelerini kamuoyuyla paylaşmalı; aksi takdirde bu spekülasyonlar hiç bitmeyecek.