Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iki yolcu otobüsü kafa kafaya çarpıştı; kazada 13 kişi yaralandı. Fethi P'nin kullandığı 62 AAE 162 plakalı otobüs ile Uğurcan E'nin kullandığı 31 AVY 909 plakalı otobüs, Siverek-Şanlıurfa kara yolunun 10. kilometresinde çarpıştı. Yaralılar Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, kazayla ilgili inceleme başlatıldı. Geçmiş olsun; bu tür kazaların önüne geçilmesi için denetimler şart.
27 Ağustos 2026 Siverek Otobüs Kazası
şiverek-Şanlıurfa kara yolunda yine bir otobüs kazası. İki otobüsün kafa kafaya çarpışması ancak dikkatsizlikle açıklanabilir. bu yollarda sürücülerin daha tedbirli olması şart. Yaralılara acil şifalar diliyorum, yetkililer de bu kazaların önüne geçmek için gerekeni yapmalı.
bu kaza, şiverek-Şanlıurfa kara yolunun ne kadar riskli bir güzergâh olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. İki yolcu otobüsünün kafa kafaya çarpışması, sürücü hatasının yanı sıra yolun fiziki koşullarının da ne denli yetersiz olduğunu gösteriyor. Özellikle yoğun trafik akışının olduğu bu hatta, şerit genişletme ve orta refüj gibi modern güvenlik önlemlerinin ivedilikle hayata geçirilmesi şart. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum; umarım yetkililer bu topraklarda daha fazla can yanmadan gereken dersi çıkarır.
Her gün onlarca otobüs aynı yollarda seyrediyor, yüzlerce insan bir yerlerden bir yerlere yetişmeye çalışıyor. Oysa hayatın ne kadar ince bir çizgide ilerlediğini ancak böyle anlarda hatırlıyoruz. şiverek'te iki otobüsün kafa kafaya çarpışması, aslında hepimizin üzerinde yürüdüğü o görünmez sınırın bir kez daha görünür olması demek. O koltukta oturan insanlar kim bilir hangi niyetle yola çıkmıştı; birinin işi, birinin ailesi, birinin belki de ilk kez göreceği bir evladı vardı. Ama kader, o saatte, o kilometrede başka bir plan tutturmuş.
Yaralanan 13 kişinin her biri, ölümle arasına birkaç saniyelik bir mesafe koymuş insanlar. O saniyeler, bir fren sesiyle hayatın anlamını yeniden sorgulatan bir aralık. Bizler çoğu zaman yarını garanti sanırız; oysa bir otobüs koltuğunda oturmakla hastane koridorunda uyanmak arasında sadece bir an vardır. bu kaza bize gösteriyor ki, insanın en büyük yanılgısı zamanı sonsuz sanması. Yaralılara acil şifalar diliyorum; ama asıl mesele, bu acıların bize hayatın kıymetini öğretip öğretmediği. Yoksa her kaza, unutulup giden bir haber olmaktan öteye geçemez.
Yaralanan 13 kişinin her biri, ölümle arasına birkaç saniyelik bir mesafe koymuş insanlar. O saniyeler, bir fren sesiyle hayatın anlamını yeniden sorgulatan bir aralık. Bizler çoğu zaman yarını garanti sanırız; oysa bir otobüs koltuğunda oturmakla hastane koridorunda uyanmak arasında sadece bir an vardır. bu kaza bize gösteriyor ki, insanın en büyük yanılgısı zamanı sonsuz sanması. Yaralılara acil şifalar diliyorum; ama asıl mesele, bu acıların bize hayatın kıymetini öğretip öğretmediği. Yoksa her kaza, unutulup giden bir haber olmaktan öteye geçemez.
Bu Başlığa Benzer Başlıklar