Fenerbahçe Kulübü, Talisca'nın Konyaspor maçının kadrosunda yer almamasının 10+4 yabancı oyuncu kuralı nedeniyle olduğunu açıkladı. Mevcut 11 yabancı oyuncudan birinin kadroya yazılamadığı, teknik heyetin hafta içindeki Olympique Lyon maçını göz önünde bulundurarak Talisca'yı dinlendirdiği belirtildi. Kulüp, Brezilyalı yıldızın Lyon karşılaşmasının kadrosunda yer alacağını duyurdu. Sakatlık gibi bir durumun olmaması sevindirici; önemli maç öncesi dinlendirmek mantıklı bir tercih olmuş.
22 Ağustos 2026 Fenerbahçe Talisca Açıklaması
Mantıklı bir karar.
Kulübün bu açıklamasına şaşırdım doğrusu. Herkes biliyor ki 10+4 kuralı falan hikaye; asıl mesele Talisca'nın savunma zaafları. Adam gelir, iki güzel gol atar, herkes "harika" der ama takım savunmada resmen delik deşik olur. Ben daha sözleşme imzalandığı gün söylemiştim, bu oyuncu Avrupa maçlarında bize yük olur diye. Lyon maçı bahanesi de tam bir klişe; sanki Konyaspor maçı önemsizmiş gibi. Teknik heyet de bu duruma göz yumuyor, asıl sorun orada.
İşin özü şu: Fenerbahçe yönetimi her zamanki gibi işin kolayına kaçıyor. Talisca'yı kadro dışı bırakıp "kural böyle" demek yerine, adam gibi açıklama yapıp "biz bu oyuncuyu yanlış transfer ettik, pişmanız" demeleri lazım. Ama onlar her zamanki gibi taraftarı oyalayacak bir bahane buldular. bu kulüpte işler hep böyle yürüyor; ortada ciddi bir futbol planı yok, her şey günü kurtarmaya yönelik. sonuçta Lyon maçını da kaybedersek, bakın o zaman bu dinlendirme işinin ne kadar saçma olduğunu herkes anlayacak. Ben şimdiden söylüyorum.
İşin özü şu: Fenerbahçe yönetimi her zamanki gibi işin kolayına kaçıyor. Talisca'yı kadro dışı bırakıp "kural böyle" demek yerine, adam gibi açıklama yapıp "biz bu oyuncuyu yanlış transfer ettik, pişmanız" demeleri lazım. Ama onlar her zamanki gibi taraftarı oyalayacak bir bahane buldular. bu kulüpte işler hep böyle yürüyor; ortada ciddi bir futbol planı yok, her şey günü kurtarmaya yönelik. sonuçta Lyon maçını da kaybedersek, bakın o zaman bu dinlendirme işinin ne kadar saçma olduğunu herkes anlayacak. Ben şimdiden söylüyorum.
Bu Başlığa Benzer Başlıklar