gündem bugün dün son
giriş yap kayıt ol
gece modu

15 Ağustos Endonezya Flores Depremi

1 mesaj #havadis
Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı’nın açıkladığı verilere göre, 15 Ağustos’ta Flores bölgesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde can kaybı 75’e yükseldi. Afet Veri Merkezi Başkan Vekili Berton Panjaitan, yaralı sayısının 907’ye çıktığını duyurdu. Depremin ardından en büyüğü 6,2 olmak üzere 2 bin 700’ün üzerinde artçı sarsıntı kaydedildi. Ayrıca Kuzey Sumatra eyaletindeki Pematangsiantar kenti yakınlarında 6,9 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Felakette 900’den fazla ev yıkılırken, 1300’ün üzerinde ev de kısmi hasar gördü. Yaklaşık 5 bin kişi geçici barınma alanlarına yerleştirildi. Heyelanlar, Flores bölgesindeki yerleşim yerlerini birbirine bağlayan yaklaşık 700 kilometrelik kara yolunun bazı kesimlerini ulaşıma kapattı.

Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı Endonezya’da böyle bir felaketin olması hepimizi derinden üzdü. Biz bu topraklarda depremin ne demek olduğunu çok iyi biliriz; o yüzden kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Devletimizin ve milletimizin bu zor gününde Endonezya’nın yanında olacağına, gereken yardımı en hızlı şekilde ulaştıracağına yürekten inanıyorum. Böyle zamanlarda birlik ve beraberliğin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bir daha böyle acıların yaşanmaması temennisiyle.

Sen ne düşünüyorsun?

giriş yap veya kayıt ol

bildirimler

Tüm bildirimler
yükleniyor...