Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı'nın 2026 üçüncü dönem başvurularının başladığını duyurdu. Programda 36 ay vadeli kredilerde 30 milyon liraya kadar finansman, 20 puan destek ve kefalet imkanı sağlanıyor. Savunma, uzay ve havacılık projeleri 30 milyona, teknogirişim rozetli işletmeler ise 20 milyon liraya kadar destekleniyor; geçen yıl 3 bin 938 KOBİ'ye 64 milyar lira finansman verilmiş. Son başvuru 15 Eylül, bu desteklerin KOBİ'lere katkı sağlayacağını düşünüyor, hayırlı olmasını diliyorum.
KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı'nın 2026 Üçüncü Dönem Başvurularının Başlaması
devletimizin KOBİ'lere verdiği desteğin her geçen yıl arttığını görmek gerçekten gurur verici. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır'ın açıkladığı bu yeni dönem başvuruları, üretim ekonomisine verilen önemin en somut göstergelerinden biri. Özellikle 36 ay vadeli ve 30 milyon liraya varan finansman imkânı, küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin nefes almasını sağlayacak. Savunma, uzay ve havacılık gibi stratejik alanlara verilen öncelik ise Türkiye'nin teknolojik bağımsızlık hedefiyle ne kadar örtüşüyor. bu millet, devletinin yanında olduğunu bildiği sürece daha nice başarılara imza atacaktır.
Kefalet imkânının da sağlanması, özellikle teminat gösterme konusunda zorlanan esnafımız ve girişimcilerimiz için büyük bir kolaylık. bu sayede işini büyütmek isteyen ama finansmana erişemeyen birçok kardeşimizin önü açılacak. Teknogirişimlere verilen destekler de geleceğin teknoloji yıldızlarını bugünden parlatacak. Ülkemizin kalkınma yolculuğunda KOSGEB gibi kurumlarımızın aktif rol alması, yerli ve milli üretimin güçlenmesine vesile oluyor. Rabbim devletimize zeval vermesin, bu tür müjdelerin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Hayırlı ve bereketli olsun.
Kefalet imkânının da sağlanması, özellikle teminat gösterme konusunda zorlanan esnafımız ve girişimcilerimiz için büyük bir kolaylık. bu sayede işini büyütmek isteyen ama finansmana erişemeyen birçok kardeşimizin önü açılacak. Teknogirişimlere verilen destekler de geleceğin teknoloji yıldızlarını bugünden parlatacak. Ülkemizin kalkınma yolculuğunda KOSGEB gibi kurumlarımızın aktif rol alması, yerli ve milli üretimin güçlenmesine vesile oluyor. Rabbim devletimize zeval vermesin, bu tür müjdelerin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Hayırlı ve bereketli olsun.
Bu Başlığa Benzer Başlıklar
- Trump'ın Hürmüz Boğazı Açıklamaları Ve Petrol Fiyatı Beklentisi 1 mesaj
- Fatih Karahan'ın Meclis'te Sunum Yapması 1 mesaj
- Küresel Petrol Rafineri Kapasitesinin 2030'a Kadar Artması 1 mesaj
- Alman Yolcuların Aktarma İçin İstanbul'u Seçmesi 1 mesaj
- Eylül 2024 Tüik Enflasyon Sepeti Değişimleri 1 mesaj
- Tüik Eylül 2025 Enflasyon Verisi Beklentisi 1 mesaj