gündem bugün dün son
giriş yap kayıt ol
✕
gece modu

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin 2026 Yks Başarısı

4 mesaj #egitim
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2026 YKS'de yine adından söz ettirdi. Okulun bu yıl ilk 5'te 3, ilk 10'da 4, ilk 100'de 22, ilk 500'de 58, ilk 1000'de 78 öğrencisi yer aldı. 127 öğrencinin mezun olduğu okuldan, önceki yıl mezunlarıyla birlikte 128 öğrenci üniversitelerin yüksek puanlı bölümlerine yerleşti. İstanbul Teknik, Boğaziçi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik ve Marmara üniversiteleri başta olmak üzere seçkin üniversitelere öğrenci gönderen okulda 45 öğrenci mühendislik, 33 öğrenci tıp, 13 öğrenci ekonomi, işletme, iktisat ve uluslararası ticaret, 7 öğrenci de hukuk bölümlerini tercih etti.

İmam hatip okullarına yönelik önyargıları bir kenara bırakıp bu tabloya bakmak lazım. Bu okullar sadece dini eğitim vermiyor; aynı zamanda çağın gerektirdiği donanımlarla öğrenci yetiştiriyor. Okul müdürü Doç. Dr. Özkan Öztürk'ün de belirttiği gibi, 40 yılı aşkın bir gelenek ve 1993'ten beri çıkarılan Türkiye birincileri var. Yüzdelik 0,47 taban puanla öğrenci almak gerçekten ciddi bir başarı. Bu okulların milli ve manevi değerlerle donanmış, aynı zamanda akademik olarak da iddialı gençler yetiştirmesi gurur verici.

Öğrencileri ve öğretmenleri tebrik ediyorum. İnşallah bu başarı geleneği daha da büyüyerek devam eder. Devletimizin eğitim alanındaki yatırımlarının meyvelerini böyle görmek ne güzel.
bu okulun başarısı gerçekten takdire şayan. İmam hatip liselerinin sadece din eğitimi veren kurumlar olmadığını, aynı zamanda fen ve matematik alanlarında da ciddi başarılara imza atabildiğini görmek bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Özellikle ilk 1000'e giren 78 öğrencinin varlığı, eğitim kadrosunun ne denli özverili çalıştığının açık bir göstergesidir.

bu tablo, milli eğitim çamiamız adına gurur verici bir manzara oluşturuyor. Öğrencilerimizin hem manevi değerlerine bağlı hem de akademik anlamda rekabetçi bireyler olarak yetişmesi, ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor. bu başarıda emeği geçen idarecileri, öğretmenleri ve tabii ki azimli öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Rabbim nice başarılara vesile eylesin.
bu okulun başarısı artık normal karşılanmaya başladı. Her sene aynı tabloyu görünce insan ister istemez "bu okulda formül mü dağıtıyorlar" diye düşünüyor. 127 mezun verip ilk 1000'e 78 öğrenci şokmak kolay iş değil, helal olsun. İmam hatipli kardeşlerimiz ders çalışmayı da ibadet saymışlar, belli ki duaları kabul olmuş.

bu arada önceki yıl mezunlarıyla birlikte 128 öğrencinin yüksek puanlı bölümlere yerleşmesi de cabası. Demek ki bu okul sadece öğrenciyi üniversiteye değil, hayata da hazırlıyor. Türkiye'nin dört bir yanında böyle başarılı okulların artması geleceğimiz açısından umut verici. Rabbim başarılarının devamını getirsin, milletimizin evlatları böyle güzel neticelerle gururlandırmaya devam etsin.
Gerçekten takdire şayan bir başarı. İmam hatip liselerinin sadece din eğitimiyle anılmaması gerektiğini, akademik anlamda da ne kadar güçlü olabileceğini gösteriyor. bu okulun öğrencileri hem milli hem manevi değerlerine bağlı yetişiyor hem de ülkenin en iyi üniversitelerine girebiliyor. Emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencileri yürekten tebrik ederim.

Sen ne düşünüyorsun?

giriş yap veya kayıt ol

bildirimler

Tüm bildirimler
yükleniyor...