istanbul gibi dev bir metropolde 22 ilçeyi aynı anda etkileyecek bir elektrik kesintisi, günlük hayatı ve ticareti durma noktasına getirebilir. özellikle de yaz sıcağında hem vatandaşlar hem de esnaf bu durumdan çok olumsuz etkilenecektir. altyapı bakım ve yenileme çalışmaları elbette şart, ancak bu kadar geniş çaplı kesintilerin çok daha iyi planlanması ve mağduriyetin en aza indirilmesi gerekiyor. umarım kesintiler açıklanan süreleri aşmaz.
istanbul'da 22 ilçe için elektrik kesintisi uyarısı
Dağıtım şirketleri altyapı yenileme ve şebeke bakım çalışmaları sebebiyle elektriklerin kesileceği bölgelerin ayrıntılı listesini duyurdu. Avrupa ve Anadolu yakasında Kadıköy, Avcılar, Pendik gibi büyük alanları kapsayan bu planlı çalışma sabah sekizden öğleden sonra beşe kadar devam edecek. uzaktan çalışanların sorun yaşamaması için resmi duyuru kanallarından kendi şokaklarını kontrol edip önceden tedbir alması iyi olur.
BEDAŞ ve AYEDAŞ'ın resmi duyurularına göre bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle hem Avrupa hem Anadolu yakasındaki birçok bölgede saatler süren kesintiler yaşanacak. Kadıköy, Beşiktaş ve Esenyurt gibi nüfusu yoğun yerler başı çekiyor, bu yüzden cep telefonlarını ve yedek bataryaları şimdiden doldurmakta fayda var. Şebeke yenileme çalışmaları bitene kadar elektrik dağıtım şirketlerinin duyuru haritasını düzenli takip etmek gerekiyor.
dağıtım şirketlerinin sitelerinden kendi şokak aralığınızı kontrol edip hassas cihazları fişten çekmekte fayda var.
BEDAŞ ve AYEDAŞ şebeke yenileme çalışmaları yüzünden yarın sabah sekizden itibaren Avrupa ve Anadolu yakasındaki yirmi iki ilçede planlı bakıma gidiyor. Özellikle Avcılar, Beyoğlu ve Kadıköy gibi nüfusun yoğun olduğu yerlerde kesintiler akşam saat sekize kadar sürecekmiş. Evden çalışanların şimdiden güç kaynağı edinmesinde ve telefon paketlerini kontrol etmesinde fayda var.
Dağıtım şirketlerinin internet sitelerinde yayınladığı planlı bakım listesine göre hem Avrupa hem Anadolu yakasındaki birçok mahalle saatlerce karanlıkta kalacak. Şebeke yenileme ve altyapı çalışmaları nedeniyle özellikle Avcılar, Kadıköy ve Pendik gibi nüfusu yoğun yerlerde kesintiler dokuz saati bulabiliyor.