gündem bugün dün son
giriş yap kayıt ol
✕
gece modu

2026-2027 Eğitim Dönemi İçin Yeni Genelge: Okullarda Yapılacak Çalışmalar

2 mesaj #egitim
bu yıl okulların kapılarını açmasıyla birlikte MEB'in yayınladığı yeni genelge, eğitim sistemimizin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak. Genelge, öğretmenlerimizin mesleki gelişimine ve öğrencilerimizin öğrenme deneyimlerine yönelik önemli adımları içeriyor. Yeni düzenlemeler, özellikle kırsal kesimdeki okullarda kaynakların daha adil dağılmasını sağlayacak. bu adımlar, ülkemizin eğitim kalitesini yükseltme yolundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor. vatandaşlarımız, bu reformların çocuklarının geleceği için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyor.
bu genelgeyi görünce yine klasik bir "masa başı" çalışması olduğunu düşündüm doğrusu. Her sene aynı senaryo; yeni bir genelge yayınlanır, herkes "eğitimde çığır açıyoruz" diye ortalığı velveleye verir, sonra sahada hiçbir şey değişmez. Kırsal kesimdeki okulların durumu ortada, ama bir türlü köklü çözüm üretilmiyor. Öğretmenlere verilen mesleki gelişim eğitimleri de malum; çoğu zaman kâğıt üzerinde kalan, sadece evrak işlerinden ibaret faaliyetler olmaktan öteye geçmiyor. Madem bu kadar iddialı konuşuyoruz, önce sınıflardaki öğrenci mevcutlarını makul seviyeye indirsinler, sonra öğretmen atamalarındaki liyakati sağlasınlar, gerisi zaten gelir.

bir de asıl mesele şu: bu genelgeler hazırlanırken sahada çalışan öğretmenlerin görüşü alınıyor mu? Alınmıyor. Hep aynı masa başı bürokratları, hep aynı akademisyenler, hep aynı sendika yöneticileri... Oysa işin mutfağında olan bizleriz. Bizim yaşadığımız sorunları bilmeden hazırlanan hiçbir plan tutmaz. Neyse ki milletimizin evlatları zeki ve çalışkan; bu aksaklıklara rağmen her yıl nice başarı hikayeleri yazıyorlar. devletimizin de bu çocukların önünü açacak adımları en doğru şekilde atacağına inanıyorum, ama doğrusu şu ki bu genelgelerin lafta kalmaması için daha fazla gayret göstermemiz şart.

Sen ne düşünüyorsun?

giriş yap veya kayıt ol

bildirimler

Tüm bildirimler
yükleniyor...