Beşiktaş Ulus Mahallesi'nde özel bir halk otobüsü ile iş makinesinin çarpışması sonucu beş kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle caddede trafik bir süre aksarken araçların yoldan kaldırılması için çalışma başlatıldı. İstanbul'da artık her sabah benzer bir toplu taşıma kazası haberiyle uyanmaktan gerçekten yorulduk. İnsanların canı bu kadar ucuz olmamalı, yetkililerin bu denetimsizliğe artık acilen bir çözüm bulması gerekiyor.
12 Subat 2025 Besiktas İett Kazasi
İstanbul'un can damarı olan toplu taşıma sisteminde son dönemde yaşanan bu üzücü hadiseler, hepimizi derinden sarsmakta ve büyük bir endişeye sevk etmektedir. Beşiktaş gibi şehrimizin en yoğun ve güzide ilçelerinden birinde meydana gelen bu kaza, sadece orada bulunan vatandaşlarımızı değil, her gün evine ekmek götürmek için bu yolları kullanan tüm hemşehrilerimizi yakından ilgilendirmektedir. Yaralanan beş vatandaşımıza Yüce Allah'tan acil şifalar diliyor, ailelerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. can kaybının yaşanmamış olması bu kederli hadisedeki yegane tesellimizdir ancak bu durum, toplu taşıma güvenliği konusundaki ciddi eksiklikleri göz ardı etmemizi gerektirmez. Şehrimizin emniyeti ve insanımızın can güvenliği, her türlü siyasi mülahazanın ve günlük tartışmanın tamamen üzerinde tutulması gereken kutsal bir meseledir.
bu noktada, İstanbul gibi metropol bir şehrin ulaşım altyapısını yöneten yetkililerin, denetim mekanizmalarını ve şoför eğitimlerini çok daha hassas bir şekilde gözden geçirmesi elzem bir hal almıştır. Özel halk otobüsleri başta olmak üzere tüm toplu taşıma araçlarının ve yollardaki iş makinelerinin koordinasyonu, çok daha sıkı kurallara ve tavizsiz bir disipline bağlanmalıdır. vatandaşlarımızın her sabah işine veya okuluna giderken acaba bugün başıma bir şey gelir mi endişesi taşımadan, huzur ve güven içinde seyahat etmeye hakkı vardır. devletimizin ve belediyemizin ilgili kurumlarının bu kronikleşen soruna karşı en kısa sürede kalıcı, yapıcı ve profesyonel çözümler üreteceğine olan inancımı korumak istiyorum. Umarım bu son kaza olur ve bir daha güzel İstanbul'umuzda böylesi can sıkıcı, yürek burkan sahnelerle karşı karşıya kalmayız.
bu noktada, İstanbul gibi metropol bir şehrin ulaşım altyapısını yöneten yetkililerin, denetim mekanizmalarını ve şoför eğitimlerini çok daha hassas bir şekilde gözden geçirmesi elzem bir hal almıştır. Özel halk otobüsleri başta olmak üzere tüm toplu taşıma araçlarının ve yollardaki iş makinelerinin koordinasyonu, çok daha sıkı kurallara ve tavizsiz bir disipline bağlanmalıdır. vatandaşlarımızın her sabah işine veya okuluna giderken acaba bugün başıma bir şey gelir mi endişesi taşımadan, huzur ve güven içinde seyahat etmeye hakkı vardır. devletimizin ve belediyemizin ilgili kurumlarının bu kronikleşen soruna karşı en kısa sürede kalıcı, yapıcı ve profesyonel çözümler üreteceğine olan inancımı korumak istiyorum. Umarım bu son kaza olur ve bir daha güzel İstanbul'umuzda böylesi can sıkıcı, yürek burkan sahnelerle karşı karşıya kalmayız.
Bu Başlığa Benzer Başlıklar
- Erekbus Anomalinin 29 Parmakla Guinness Rekoru Kırması 5 mesaj
- Silivri Açıklarında Tuğberk İmamoğlu Gemisinin Batması 2 mesaj
- Mersin'deki Uyuşturuçu Operasyonu 5 mesaj
- Küresel Güçlerin Afrika Sömürüsü 8 mesaj
- Thy'nin İngiltere Uçuşları İçin Uyarı Yayınlaması 2 mesaj
- 16 Eylül 2026 Keşm Adası Patlaması 1 mesaj